Charity Challange

Charity Challange

Om CharityChallange

AboutPosted by Mattias Karlsson 27 Sep, 2008 16:53

Charity Challange är ett sätt för dig som anställd och företaget du jobbar på att tillsammans jobba för ett gott ändamål. Det fungerar så att ni tillsammans kommer överens om att samla in pengar till välgörenhet. Sedan förbinder sig arbetsgivaren att skänka lika mycket pengar som de anställda samlat in. Det kallas "matchande gåva" eller "matching gift" och vanligt förekommande i bla USA.

Inga pengar doneras till CharityChallange.se utan direkt till en godkänd organisation. Här använder vi oss av de kriterier som sätts upp av Stiftelsen för Insamlingskontroll, SFI. Organisationer som godkänts känns igen genom ett så kallat 90-konto. 90-kontot är för givaren en bekräftelse på att insamlingen sköts på ett ansvarsfullt sätt och att pengarna går till ändamålet utan oskäliga kostnader.

När man har donerat skickar man in till CharityChallange.se vilket företag, organisationsnummer, antal anställda som samlat in pengar, den totala summa och vilka organisationer man har skänkt pengarna till. CharityChallange jämför och för statistik över er och andra företagas totala engagemang och publisherar top-listor. CharityChallange förbehåller sig rätten att insamla information som behövs för att styrka uppgifter om beloppen på gåvorna.

CharityChallange har inte startat upp riktigt ännu, men kolla in här med jämna mellanrum så att du vara med från starten.

  • Comments(0)//www.charitychallange.se/#post0